Copyright © 2024 Mols Poëzie Atelier.be : Alle rechten voorbehouden

00044943
mpa

Klik op het logo om verder te gaan


Lieven

Lieven Van Vaerenbergh (Mol °1957)

Op de schoolbanken las Lieven de jeugdserie ''Vlaamse Filmpjes''. Dat stimuleerde hem om zelf spannende verhaaltjes te gaan schrijven over heldhaftige vliegtuigpiloten, gangsters en onderaardse bunkers.
Gaandeweg ontdekte hij dat hij liever ''ver-dicht-end'' schreef, gedachten en gevoelens samenballend tot gedichten, tot diepe, mooie zinnen waarin ook woordspelingen hun gepaste plaats krijgen.
Geboren uit een grote muzikale familie kon het niet uitblijven dat ook hij veel plezier beleefde aan het zingen! Hij leerde zichzelf gitaar spelen en is later ook liedteksten gaan schrijven, meestal op bestaande melodieën, vaak grappig en ter gelegenheid van feestelijke gebeurtenissen zoals verjaardagen, jubileums, pensionering. . . Zo heeft hij een hele map vol met ''Liedjes als geschenken om vrienden te gedenken''.

Nog later zag een nieuwe creatieve bezigheid het licht. Onder stimulans en medewerking van mede dichteres Wivine Vanmechelen werd het idee om Franse chansons in het Nederlands te hertalen een nieuw en boeiend project.
Dat hertalen, eveneens een vorm van dichten, herdichten, leidde intussen tot de blije geboorte van reeds meer dan 50 liederen!
Lieven en Wivine verzorgen heel graag samen optredens waarin chanson en poëzie van beiden harmonisch verweven worden.
De thema''s die Lieven graag beschrijft en bezingt beginnen met de letter van zijn voornaam: Leven, Leren, Loven, Liefhebben (of het Lieven), het Loslaten, het Lijden... maar ook het Lachen! Zo zit er in zijn woorden altijd wel een stukje van hemzelf.
''Ik zing mijn leven naar be-Lieven''

Copyright © 2024 Mols Poëzie Atelier.be : Alle rechten voorbehouden